Da li je istina da MEDOM možemo da ublažimo kašalj?

Po preporukama iz avgusta 2018. godine od strane Britanskog Nacionalnog instituta za zdravstvo (NICE), med, propolis, njihovi proizvodi i lekovi bez recepta trebalo bi da budu prvi izbor u lečenju kašlja kod većine pacijenata, bez upotrebe antibiotika.

Kašalj nije bolest, već je prirodan, odbrambeni mehanizam disajnih puteva koji obezbeđuje prolaznost i čišćenje disajnih puteva. On je simptom u većini slučajeva akutne ili hronične bolesti disajnih puteva i najčešće je uzrokovan virusima. Upravo zbog toga antibiotici ne pomažu u rešavanju čestog problema kašlja jer ne deluju na viruse.

Cilj novih preporuka NICE-a je smanjiti čestu upotrebu antibiotika, pogotovo kod respiratornih virusnih infekcija praćenih kašljom, za koje postoje efikasniji i zdraviji načini lečenja, među kojima se ističe i med u višekomponentnim preparatima.

Med je DRAGULJ prirode!

Med je žuto- smeđa , gusta providna tečnost slatkog ukusa i aromatičnog mirisa. Boja, ukus i miris meda zavise od biljke od koje potiče nektar. U svom sastavu sadrži inverzni šećer, organske kiseline, etarska ulja, flavonoide, minerale, vitamine, vosak i polen, koji ga čine višestruko korisnim. Zahvaljujući vrednom radu pčela dobijamo ovaj, ne samo ukusan, već i veoma zdrav proizvod. Med se koristi širom sveta kao narodni lek protiv kašlja.

U farmaciji se koristi prečišćen (Herbiko) med koji se dobija odstranjivanjem nečistoća.

Med je tradicionalan način za lečenje infekcija respiratornih organa i jačanje imuniteta. On je veoma efikasan prirodni supresor kašlja.

Kako MED deluje?

Svetska zdravstvena organizacija je označila med kao potencijalni demulcent i antitusik.

Šta znači DEMULCENT i ANTITUSIK?

Med svojom slatkastom komponentom podstiče proizvodnju sluzi (refleks salivacije). Sluz oblaže sluzokožu usta i grla, deluje zaštitno (demulcentno) i oblaže ogoljene receptore za kašalj umirujući nadraženu sluzokožu.

Antitusički efekat nastaje zahvaljujući vezi koja postoji u mozgu između centra za kašalj i centra za čulo ukusa. Receptori za ukus-slatko u našim ustima prenose mozgu informaciju, a zahvaljujući povezanosti dolazi do daljeg prenosa informacija na centar za kašalj. Delovanjem na ovaj centar, naš mozak sprečava dalje kašljanje.

Osim toga, čulo ukusa stimuliše i lučenje endogenih opioida – supstanci koje imaju umirujući efekat na kašalj.

Lekovito svojstvo meda je višestruko – antibakterijsko, antivirusno, antigljivično i antioksidantno. On čuva organizam od bakterija, virusa i slobodnih radikala, tri najveća neprijatelja zdravlja.

Med je prirodni antibiotik i antioksidans. Ispoljava antibakterijske, antivirusne i antiinflamatorne efekte što znači da med ubija bakterije, viruse i smanjuje upalu.

Herbiko® sa medom kod suvog kašlja:

  • Oblaže sluzokožu gornjih disajnih puteva
  • Umiruje napade nadražajnog kašlja

Herbiko® sa medom kod produktivnog kašlja:

  • Razlaže gust sekret
  • Pomaže izbacivanje sekreta

Herbiko® sa medom može da se koristi za svaki kašalj.

Mešavina moćnih biljaka u kombinaciji sa medom u Herbiko® sa medom omogućavaju pozitivno dejstvo i maksimalan efekat – Herbiko® sa medom pomaže i kod suvog i kod produktivnog kašlja.

Izaberite prirodno i efikasano rešenje za kašalj i tako se rešite problema i očuvajte svoje zdravlje!

Sada kada znate zašto je med iz Herbiko® sa medom i Herbiko® sa medom za decu višestruko koristan pogledajte sastav i način korišćenja.