Da li je istina da MEDOM možemo da ublažimo kašalj?

Po preporukama britanskog Nacionalnog instituta za zdravstvo (NICE) iz avgusta 2018 med, propolis, njihovi proizvodi i lekovi bez recepta trebalo bi da budu prvi izbor u lečenju kašlja kod većine pacijenata, bez upotrebe antibiotika.

Kašalj nije bolest, već je prirodan, odbrambeni mehanizam disajnih puteva koji obezbeđuje prolaznost i čišćenje disajnih puteva. On je simptom u većini slučajeva akutne ili hronične bolesti disajnih puteva i najčešće je uzrokovan virusima. Upravo zbog toga antibiotici ne pomažu u rešavanju čestog problema kašlja jer ne deluju na viruse. Cilj novih preporuka NICE-a je smanjiti čestu upotrebu antibiotika, pogotovo kod respiratornih virusnih infekcija praćenih kašljom, za koje postoje efikasniji i zdraviji načini lečenja, među kojima se ističe i med u višekomponentnim preparatima.

Med je DRAGULJ prirode!

Med je žuto- smeđa , gusta providna tečnost slatkog ukusa i aromatičnog mirisa. Boja, ukus i miris meda zavise od biljke od koje potiče nektar. U svom sastavu sadrži inverzni šećer, organske kiseline, etarska ulja, flavonoide, minerale, vitamine, vosak i polen, koji ga čine višestruko korisnim. Zahvaljujući vrednom radu pčela dobijamo ovaj, ne samo ukusan, već i veoma zdrav proizvod. Med se koristi širom sveta kao narodni lek protiv kašlja.

U farmaciji se koristi prečišćen (Herbiko) med koji se dobija odstranjivanjem nečistoća.

Med je tradicionalan način za lečenje infekcija respiratornih organa i jačanje imuniteta. On je veoma efikasan prirodni supresor kašlja.

Kako med deluje?

Svetska zdravstvena organizacija je označila med kao potencijalni demulcent i antitusik.

Šta znači DEMULCENT i ANTITUSIK?
Med svojom slatkastom komponentom podstiče proizvodnju sluzi (refleks salivacije). Sluz oblaže sluzokožu usta i grla, deluje zaštitno (demulcentno) i oblaže ogoljene receptore za kašalj umirujući nadraženu sluzokožu.

Antitusički efekat nastaje zahvaljujući vezi koja postoji u mozgu između centra za kašalj i centra za čulo ukusa. Receptori za ukus-slatko u našim ustima prenose mozgu informaciju, a zahvaljujući povezanosti dolazi do daljeg prenosa informacija na centar za kašalj. Delovanjem na ovaj centar, naš mozak sprečava dalje kašljanje.

Osim toga, čulo ukusa stimuliše i lučenje endogenih opioida – supstanci koje imaju umirujući efekat na kašalj. Lekovito svojstvo meda je višestruko – antibakterijsko, antivirusno, antigljivično i antioksidantno. On čuva organizam od bakterija, virusa i slobodnih radikala, tri najveća neprijatelja zdravlja. Med je prirodni antibiotik i antioksidans. Ispoljava antibakterijske, antivirusne i antiinflamatorne efekte što znači da med ubija bakterije, viruse i smanjuje upalu.

HERBIKO® SA MEDOM MOŽE DA SE KORISTI ZA SVAKI KAŠALJ

SUVI KAŠALJ

Oblaže sluzokožu gornjih disajnih puteva
Umiruje napade nadražajnog kašlja

PRODUKTIVNI KAŠALJ

Razlaže gust sekret
Pomaže izbacivanje sekreta

MEŠOVITI KAŠALJ

Razlaže gust sekret
Olakšava iskašljavanje

Prirodna mešavina

Mešavina moćnih biljaka u kombinaciji sa medom u Herbiko® sa medom omogućavaju pozitivno dejstvo i maksimalan efekat – Herbiko® sa medom pomaže i kod suvog i kod produktivnog kašlja.

Izaberite prirodno i efikasano rešenje za kašalj i tako se rešite problema i očuvajte svoje zdravlje! Sada kada znate zašto je med iz Herbiko® sa medom i Herbiko® sa medom za decu višestruko koristan pogledajte sastav i način korišćenja.