Ublažite simptome prehlade uz ove savete

Stigla je sezona prehlade i gripa. Zato vam je sigurno već dobro poznat scenario, kada počinjete da se osećate slabo, kijate, kašljete, curi vam nos, a čak vam i najjednostavnije dnevne aktivnosti postaju teže, a taj dosadan kašalj i curenje nosa su vaši najveći neprijatelji koji vam pokvare ne samo dan, već često i san.

Na žalost, jednom kada „uhvatite“ prehladu, ona ne može tek tako da nestane. Međutim, postoji nekoliko načina da ublažite simptome prehlade koji vas muče, kako bi sebi olakšali svakodnevicu.

1. PIĆE I HRANA KAO OLAKŠANJE

Naravno, pravilna ishrana je svakako važna za vaše sveukupno zdravlje, ali da li ste znali da određena hrana i piće mogu da vam pomognu u lečenju simptoma prehlade? Oni možda neće u potpunosti izlečiti prehladu, ali će vam svakako ublažiti i olakšati simptome. Topli napici vam pružaju olakšanje i ublažavaju kašalj, a pomažu i da nestane onaj osećaj suvoće u grlu. Zato je čaj tada naš najbolji prijatelj. Pored toga, važno je da birate hranu koja sadrži što više vitamina i minerala, kako biste ojačali organizam i imunitet.

2. VIŠE ODMARAJTE I SPAVAJTE

Znamo, prehlada često traje dugo i postane nam dosadno da sedimo u kući i premeštamo se sa jednog kreveta na drugi. Često ne dočekamo ni da nas prehlada u potpunosti prođe, a već smo izašli napolje. Upravo je ovo jedan od razloga zašto prehlada često tako dugo i traje. Odmor i dobar san su posebno važni kako bi se vaše telo odmorilo. Iako neće izlečiti prehladu, spavanje omogućava vašem imunitetu da se bori protiv infekscija. Zato se potrudite da omogućite sebi i koji dodatan sat sna u periodu prehlade.

3. MEDITACIJOM PROTIV PREHLADE

Kada se pitate kako da lečite prehladu, setite se da možete da lečite samo simptome prehlade. Studije su pokazale da stres šteti vašem zdravlju i onemogućava vam da ostanete zdravi, pogotovo u sezoni prehlade i gripa. Kratke pauze za meditaciju u toku dana mogu da vam pomognu da ublažite stres i na taj način ostanete smireni. Zatvorite oči i koncentraciju usmerite ka disanju na nekoliko minuta.

4. ČISTOĆA JE POLA ZDRAVLJA

Čiste plahte, pidžame i odeća će pomoći da viruse držite pod kontrolom kako se ne bi dalje širili. Takođe, potrudite se da u tom periodu posebno povedete računa o mestima u kući gde najčešće boravite, pa te prostorije dodatno dezinfikujte i luftirajte. Ne zaboravite da zamenite četkicu za zube.

5. SVE ŠTO MOŽETE DA URADITE

Da biste se osećali bolje, potrebno je da pijete dosta tečnosti i da odmarate. U međuvremenu, tu su lekovi koje možete dobiti i bez recepta u apoteci kako bi ublažili simtome. Iako Herbiko sirupi ne mogu da izeče prehladu, pomoćiće vam da se osećate bolje. Herbiko dečji sirup sa medom će pomoći vašim mališanima ukoliko se bore sa dosadnim kašljanjem, a ako ste vi ti koji ne mogu da izađu na kraj sa prehladom, pomoć možete zatražiti od Herbiko sirupa.

Iako vam svi ovi saveti neće pomoći da izlečite prehladu, pomoćiće vam da se izborite sa simptomima. Ozdravite brzo! 🙂

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *